Ture Aventure 522 Aksesime

Shtegu Pogradec-Guri i Kamjes

Rreth Shtegu Pogradec-Guri i Kamjes

Pas ecjes për disa orë, ne do të shohim një pamje të mahnitshme nga maja e gurit. Guri duket si një anije me vela në pyllin përreth.
Guri i Kamjës është Monumenti i natyrës, është një gur i madh në majë të kodrës së tij. Ndodhet rreth 15.5 km nga qendra e Pogradecit. Guri i Kamjes si një monument natyror është pjesë e pellgut ujëmbledhës të liqenit të Ohrit. Dimensionet e gurit janë: 100 metra i gjatë, 80 metra i gjerë, 70 metra i lartë. Ky gur është 1461 metra mbi nivelin e detit.

Distanca nga Pogradeci deri në gurin e Kamjës është 12,7 km me Automjet dhe 2,7 km të tjera janë shtigje shëtitjeje.
Ky shteg fillon nga qendra e qytetit të Pogradecit ku përshkohet me makinë për 30 minuta deri në kodrën afër gurit të Kamjës, dhe pas kësaj shkojmë në shteg alpinizmi, i cila është një shteg i lehtë dhe ne rekomandojmë ta bëni këtë shteg me familjen tuaj.

Më 28 korrik 1912 flamuri kombëtar shqiptar është ngritur në gurin e Kamjës nga njerëzit nga kjo zonë, katër muaj para se Shqipëria të shpallë pavarësinë nga Otomanët, 28 Nëntor 1912. Kjo datë festohet nga banorët e zonës çdo 28 korrik.

Facilitete

  • Bidona Uji me Vete
  • Duhet Ushqim me Vete
  • Me Makine
  • Ne Kembe

Tags