Ture Aventure 1221 Aksesime

Shteg shëtitje për në Bishnicë-Liqenet e Lukovës

Rreth Shteg shëtitje për në Bishnicë-Liqenet e Lukovës

Përgjatë ecjes për rreth 3.5 orë në këtë shteg do të shihni dy liqene mahnitëse të Lukovës.

Liqenet e Lukovës janë zonë e mbrojtur, kategoria III nga IUCN, Monumenti i Natyrës,

Ndodhet afër fshatit Bishnica, në zonën e Mokrës, Pogradec. Në shpatin lindor të Gurit të Topit, në kufi me rrethin e Gramshit. Ka dy liqene: 1-Liqeni i Madh ka një sipërfaqe prej 6.3 ha i cili ndodhet 1851 metra mbi nivelin e detit, 2- Liqeni i Vogël ka një sipërfaqe para 3.7 ha i cili ndodhet 1706 metra mbi nivelin e detit.
Ato janë të vendosura në një cirk të madh akullnajor, kanë ujë të ftohtë dhe të freskët dhe formojnë një ekosistem interesant të liqenit alpin.
Në dimër liqenet mbulohen nga bora dhe nganjëherë janë të ngrira.

Rruga automobilistike Pogradec-Bishnice është 61 km dhe përshkrohet për një periudhë  kohore prej 2 orë e 30 min.

Shtegu Bishnicë-Liqenet e Lukovës, ky shteg për ecje ka një gjatësi prej 7.3 km, dhe koha drejt mbëritjes në destinacion është rreth 3 orë e 30 min.

Facilitete

  • Bidona Uji me Vete
  • Duhet Ushqim me Vete
  • Kamping me Cader
  • Me Xhip
  • Ne Kembe

Tags