Trashëgimia Natyrore 782 Aksesime

Shpella e Baribardhës

Rreth Shpella e Baribardhës

EMËRTIMI: Shpella e Baribardhës
ADRESA: Fshati: Baribardhë, Njësia Administrative: Proptisht, Bashkia Pogradec
PRONËSIA: Shtetërore
TIPI: Gjeomonument
PËRSHKRIMI: Shpella e Baribardhës ndodhet në afërsi të fshatit me të njëjtin emër në krahinën e Mokrës së Poshtme. Është një shpellë karstike, 30 m e gjatë, gati 4 m e gjere dhe 3 m e lartë.
GJËNDJA AKTUALE: Në gjëndje të mirë
LARGËSIA NGA QËNDRA E QYTETIT TË POGRADECIT: 45 km në veriperëndim.
SI SHKOHET: Aktualisht, rruga nga Pogradeci deri në fshatin Golik është në gjëndje shumë të mirë ndërsa nga degëzimi që merr për në drejtim të Mokrës (nga ky fshat) deri në fshatin Baribardhë rruga është në gjëndje të rënduar, për shkak të rikonstruksionit që po bëhet prandaj, udhëtimi këshillohet të bëhet me minibusë apo makina të vogla.

Facilitete

  • Monument Natyror

Tags

Vendndodhja :

  • Adresa : Fshati: Baribardhë, Njësia Administrative: Proptisht, Bashkia Pogradec