Trashëgimia Natyrore 970 Aksesime

Mullarët e Gurtë

Rreth Mullarët e Gurtë

EMËRTIMI: Mullarët e Gurtë
ADRESA: Fshati: Trebinjë, Njësia Administrative: Trebinjë, Bashkia Pogradec
PRONËSIA: Shtetërore
TIPI: Gjeomonument
PËRSHKRIMI: “Mullarët e Gurtë” janë një grumbull gurësh me përbërje konglomerate të cilët janë modeluar nga era dhe erozioni në formën e “mullarëve”. Ato kanë lartësi të ndryshme që varjojnë nga 3 deri në 10 m. Ndodhen pranë fshatit Trebinjë, në krahinën e Mokrës së Sipërme.
GJËNDJA AKTUALE: Në gjëndje të mirë
LARGËSIA NGA QËNDRA E QYTETIT TË POGRADECIT: Rreth 21 km në jugperëndim.
SI SHKOHET: Deri në fshatin Trebinjë mund të shkohet me makinë 4 x 4 ndërsa që këtu tek “mullarët” udhëtimi mund të kryhet me këmbë.

Facilitete

  • Monument Natyror

Tags

Vendndodhja :

  • Adresa : Fshati: Trebinjë, Njësia Administrative: Trebinjë, Bashkia Pogradec