Trashëgimia Natyrore 744 Aksesime

Mani i Shën Marenës

Rreth Mani i Shën Marenës

EMËRTIMI: Mani i Shën Marenës
ADRESA: Fshati: Llëngë, Njësia Administrative: Trebinjë, Bashkia: Pogradec
PRONËSIA: Kisha Ortodokse Autoqefale e Shqipërisë
TIPI: Biomonument
PËRSHKRIMI: Mani i Shën Marenës është një dru 130 vjeçar me një lartësi prej 10 m. Diametri i trungut të tij është 60 cm ndërsa kurora është mjaft e veçantë. Ka vlera shkencore, biologjike, didaktike, kulturore dhe turistike. Ndodhet në oborrin e kishës së Shën Marenës në fshatin Llëngë, fare pranë kësaj kishe.
GJËNDJA AKTUALE: Në gjëndje shumë të mirë
LARGËSIA NGA QËNDRA E QYTETIT TË POGRADECIT: 35 km në perëndim.
SI SHKOHET: Për shkak të rrugës së pashtruar këshillohet që udhëtimi për në manastirin e Shën Marenës të kryhet me makina të larta 4 x 4. Makina shkon deri në vëndin e quajtur “Kryqi”, mbi fshatin Llëngë. Më tutje, udhëtimi kryhet vetëm me këmbë por nuk zgjat më shumë se 15 min.

Facilitete

  • Monument Natyror

Tags

Vendndodhja :

  • Adresa : Fshati: Llëngë, Njësia Administrative: Trebinjë, Bashkia: Pogradec