Trashëgimia Natyrore 912 Aksesime

Liqenet e Lukovës

Rreth Liqenet e Lukovës

EMËRTIMI: Liqeni i Lukovës
ADRESA: Njësia Administrative: Velçan, Bashkia Pogradec
PRONËSIA: Shtetërore
TIPI: Hidromonument
PËRSHKRIMI: Liqeni i Lukoves ndodhet në shpatin lindor të Gurit të Topit, në kufi me rrethin e Gramshit. Është i vendosur në një cirk të madh kompleks akullnajor. Ka ujë të ftohtë dhe botë të gjallë të pasur që formon një ekosistem interesant të liqeneve alpine.
GJËNDJA AKTUALE: Në gjëndje të mirë
LARGËSIA NGA QËNDRA E QYTETIT TË POGRADECIT: 75 km në perëndim.
SI SHKOHET: Rruga shumë e vështirë lejon udhëtimin vetëm me mjete 4 x 4 ose në këmbë.

Facilitete

  • Monument Natyror

Tags

Vendndodhja :

  • Adresa : Njësia Administrative: Velçan, Bashkia Pogradec