Zgjidh nje kategori

Monumenti i shkrimtarit Lasgush Poradecit eshte realizuar nga Mumtaz Dhrami, e vendosur  në breg të liqenit më dt. 27 dhjetor 2006.Lasgush Poradeci e jetoi Rilindjen në periudhën e shpërthimit të kryengritjeve të mëdha për liri. Në veprën e këtij romantiku të fundit të letërsisë sonë jetoi shqetësimi atdhetar i mbrojtjes sëkombit dhe të traditës së Rilindjes, ashtu sikurse edhe dëshira për triumfin e pikëpamjevedemokratike, shqetësimi për një emancipim të përgjithshëm kulturor e shpirtëror të shoqërisëshqiptare. Ai është nga lirikët tanë më të mëdhenj, i cili u shqua për sensibilitetin dhe ëmbëlsinë poetike me të cilën i këndoi Shqipërisë dhe dashurisë.Lasgush Poradeci e jetoi Rilindjen në periudhën e shpërthimit të kryengritjeve të mëdha për liri. Në veprën e këtij romantiku të fundit të letërsisë sonë jetoi shqetësimi atdhetar i mbrojtjes sëkombit dhe të traditës së Rilindjes, ashtu sikurse edhe dëshira për triumfin e pikëpamjevedemokratike, shqetësimi për një emancipim të përgjithshëm kulturor e shpirtëror të shoqërisëshqiptare. Ai është nga lirikët tanë më të mëdhenj, i cili u shqua për sensibilitetin dhe ëmbëlsinë poetike me të cilën i këndoi Shqipërisë dhe dashurisë.

 

Facilitete

Sherbime

Detajet e kontaktit
Adresa:
Shetitorja 1 Maji
Celular:
355690000000
Email:
test@test.al
----------------- ---------