Zgjidh nje kategori

Monumenti i shkrimtarit Mitrush Kuteli eshte realizuar nga Muntaz Dhrami dhe eshte vendosur në breg të liqenit, përballë monumentit të Poradecit. Ky monument eshte realizuar 43 vjet pas vdekjes së shkrimtarit. Mitrush Kuteli, mjeshtër i prozës shqiptare na ka lënë një prozë krejt të veçantë e cila njihet si "shkolla kuteliane". I rritur midis bukurive të liqenit, të qytezës së tij mbi ujë, Kuteli i fali prozës shqiptare perla të përjetësuara tek "Pylli i gështenjave", "Lumi i madh", "Xha Brahua i e Shkumbanores", "Netët e Kollozhekut", "Balta Shqiptare", "Poem i Shën Naumit".

Facilitete

Sherbime

Detajet e kontaktit
Adresa:
Shetitorja 1 Maji
Celular:
0
Email:
test@test.al
----------------- ---------